Επισκέψεις
2013 - 2014
Τάξη Στ
2012 - 2013
Τάξη Στ
- Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 Κέντρο ΓΑΙΑ.
- Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.
- Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, Σινε Χολαργός - "Ο Ινδιάνος"
- Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 Εβραϊκό Μουσείο.
- Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, Ινστιτούτο Goethe
- Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, Πλανητάριο, η Μεγάλη Περιπέτεια.
- Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013," Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης", Ταινιοθήκη της Ελλάδος, κινηματογράφος "Λαΐς"
- Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013, Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
- Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013, Μουσείο Μπενάκη
- Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, Εθνική Πινακοθήκη.
2011 - 2012
Τάξη Ε
-
-
25 Νοεμβρίου 2011, Σινε Χολαργός έργο Βάλο. (9:30-11:00)
Η ταινία αφηγείται μια ιστορία που μοιάζει αρκετά με εκείνες του Καρόλου Ντίκενς, με τον Βάλο, τον ταλαντούχο 9χρονο γιο ενός καπνοδοχοκαθαριστή, ο οποίος μέσω των καπνοδόχων φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά που ζούνε σε ένα μικρό χωριό. Το όνειρο του Βάλο ήταν να διδάξει και θα θέσει το καλό παράδειγμα για τα παιδιά που θέλαν να μάθουν. Μαζί με τον φίλο του τον Ville, ένα εγκαταλελειμμένο παιδί, κακοποιημένο από τον αλκοολικό πατέρα του, πρόθυμο για μάθηση αλλά χωρίς να του έχει δοθεί αυτή η ευκαιρία, αποφασίζουν να αντισταθούν όταν κλείνει το σχολείο τους. Βάζοντας το καλό του συνόλου πάνω από τον εαυτό του, οργανώνει ένα κρυφό σχολειό στην αυλή του, και μάλιστα ενάντια στις διαταγές του αρχηγού της αστυνομίας που προσπαθεί να ελέγξει τις ζωές των άλλων, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις επιθυμίες τους.
Μέσα από όλο το χάος της μικρής πόλης, ο Valo βρίσκει την ευτυχία στην διδασκαλία και προσπαθεί να καλυτερεύσει και τις ζωές των άλλων. Θέλει να τους βοηθήσει να αντιληφθούν πως πάντα υπάρχει ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης τους.
Η ταινία σχολιάζει ένα θέμα μοναδικής σημασίας. Το δικαίωμα ενός παιδιού να παρακολουθεί το σχολείο (Unicef). Είναι μια ιστορία σαν αυτές του Καρόλου Ντίκενς και αναφέρεται στα θαρραλέα παιδιά, στη δύναμη της φιλίας και στη σημασία του να πιστεύει ο καθένας στον εαυτό του.
Το σενάριο της ταινίας αποτελεί αληθινή ιστορία και βασίζεται στα αυθεντικά ημερολόγια ενός παιδιού που γράφτηκαν πριν από περισσότερο από 100 χρόνια. Ερμηνεύει ελεύθερα τα ημερολόγια του Αλεξαντέρι Αχόλα-Βάλο, ενός Φιλανδού καλλιτέχνη και φιλόσοφου που έζησε μια όμορφη ζωή στη Ρωσία, τη Φιλανδία και την Σουηδία.
-
-
-
-